1. אדם שלא ערך צוואה – לאחר מותו מתחלק רכושו לפי חוק הירושה.
2. לפי חוק הירושה יורשיו של אדם הם מי שהיה בשעת מותו בן זוגו, ילדיו ונכדיו, הוריו ואחיו, סבו וסבתו ודודיו.
3. בן הזוג יורש את כל החפצים הנמצאים בבית כולל את המכונית, וכן אם יש ילדים או הורים בן הזוג יורש חצי מהעיזבון והילדים או ההורים (אם אין ילדים) מתחלקים בחלקים שווים בחצי הנותר.
4. אם למנוח היה בן זוג ולא היו ילדים או הורים, בן הזוג יורש שני שליש מהעיזבון והאחים או הסבא והסבתא (אם אין אחים) יורשים שליש מהעיזבון.
5. במקרה בו אין ילדים או הורים, ובן הזוג התגורר עם המנוח שלוש שנים או יותר בדירה שנכללת בעיזבון, בן הזוג מקבל את הדירה כולה (גם אם יש אחים) !
6. אם אין למנוח קרובים – בן הזוג יורש את העיזבון כולו.
7. מאחר ובן זוג יורש גם אם יחסיו עם המנוח היו מתוחים או אף במקרה בו הם מצויים בהליכים משפטיים (אך טרם התגרשו), מומלץ לאדם הרוצה למנוע זאת לערוך צוואה.
8. בצוואה אדם חופשי לצוות את רכושו כפי רצונו, הוא אינו חייב להוריש דבר למי מבני משפחתו, כולל לילדיו, ואם הצוואה נערכה כדין – רכושו יתחלק לפי רצונו כפי שנכתב בצוואה.
9. על מנת למנוע מצבים בהם יורשים על פי דין ינסו לפסול צוואה בה המנוח לא הוריש להם דבר או הוריש להם חלק קטן יותר מהמגיע להם על פי דין, רצוי לקבל ייעוץ משפטי ולערוך צוואה כדין.
10. אם לא נערכה צוואה ואין יורש כאמור לעיל, תירש המדינה כיורשת על פי דין. כעיקרון מה שירשה המדינה ישמש למטרות חינוך, מדע, בריאות וסעד.