הדרך המועדפת לסיים את הנישואין
הסכם גירושין אינו יכול לחייב אדם להתגרש. הסכם מסדיר את ענייני הגירושין בין בני זוג שמסכימים להתגרש – בכפוף לאישור משפטי. כלומר, אם אחד מבני הזוג חוזר בו מהסכמתו להתגרש, יש לנהל הליכי גירושין רגילים בבית הדין הרבני.10 דברים שכדאי לדעת על הסכמי גירושין:
1. הסכם גירושין הינו הדרך הנעימה ביותר (ולכן הדרך המועדפת) לסיים את הנישואים.
2. הסכם גירושין מסדיר את כל העניינים השנויים במחלוקת בין בני הזוג: הגירושין, אחזקת הילדים, הסדרי ראיה, מזונות ילדים, חלוקת הרכוש המשותף וכד'.
3. יש לאשר הסכם גירושין בבית משפט לענייני משפחה או בבית דין רבני. הסכם שלא אושר אינו מחייב את הצדדים.
4. בית המשפט בוחן את ההסכם ומוודא ששני הצדדים הבינו אותו ואת משמעותו. הסכמות שנוגדות את טובת הקטינים או את חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו – לא יאושרו ע"י בית המשפט.
5. הסכם הגירושין אינו יכול לחייב אדם להתגרש. אם אחד מבני הזוג חוזר בו מההסכמה להתגרש, יש לנהל הליכי גירושין רגילים בבית דין רבני.
6. כאשר בני זוג הסכימו להתגרש, הסכם הגירושין שנחתם ואושר הינו הסכם מחייב. ניתן לבטל הסכם גירושין רק בגלל הפרה של ההסכם ע"י אחד מבני הזוג או בגלל טענה חוזית – טעות, הטעיה, כפייה, תרמית ועושק.
7. גם אם בני זוג מחליטים להמשיך ולחיות בשלום בית, הסכם שנחתם ביניהם מסדיר את המחלוקות במידה ויחליטו להתגרש בכל זאת.
8. קטינים (הילדים) רשאים להגיש תביעה עצמאית למזונות לאחר חתימת הסכם בין הוריהם שהתגרשו. הסכם גירושין שלא קדמו לו הליכים משפטים בעניין מזונות הקטינים, אינו מחייב אותם.
9. ניתן לשנות את כל מה שקשור לעניין מזונות הילדים ולענייני משמורת והסדרי ראיה גם לאחר חתימת הסכם ואישורו ע"י בית משפט.
לדוגמא: כאשר חל שינוי מהותי בנסיבות.
10. הסכם גירושין מסיים התדיינויות משפטיות בין בני זוג. הוא מקביל לפסק דין הניתן בתביעות שונות. ניתן לאכוף את קיומו באמצעות לשכת ההוצאה לפועל.