הורים גרושים, ובמיוחד האבות, מוצאים עצמם לא פעם נדחקים ממוקדי קבלת המידע וההחלטות בכל הנוגע לחינוכו של הילד ובריאותו, על אף שהם הורים שווי זכויות, ללא קשר להסדרי המשמורת והשהות של הילדים. מרבית הרשויות והמוסדות ערים כיום לצורך לשתף את שני ההורים בהחלטות ומידע מהותיים הנוגעים לילד, אך עדיין ההורה הוא זה שצריך לדעת לדרוש זאת באופן מפורש.
הוספת כתובת ההורה האחר ברשות האוכלוסין
ילד יכול להיות רשום רק בכתובת מגורים אחת ברשות האוכלוסין, וזאת הכתובת אליה רשויות המדינה ישלחו את המידע כברירת מחדל, אולם הורה שחי בנפרד יכול להגיש בקשה להוסיף עבור הילד כתובת נוספת עבור משלוח דואר בלבד, שהיא הכתובת הרשומה ככתובת מגוריו ברשות האוכלוסין. לאחר הוספת הכתובת, הרשויות ידרשו לשלוח מכתבים לשתי הכתובות הרשומות במקביל.
הוספת פרטי ההורה האחר במוסד החינוכי
יש ליידע את מזכירות בית הספר, רצוי בכתב, כדי שיהיה לכך תיעוד, על רצונו של ההורה לקבל את כל המידע הנוגע לילד באופן ישיר. לשם כך יש לדאוג שירשמו את כתובתו של ההורה, מספר הטלפון שלו, וכתובת מייל. כמו כן מומלץ להדגיש כי ההורה מבקש לקבל עותק מתעודות המחצית והסיום שהילד מקבל.
כאשר בית הספר מבקש אישור להשתתפות הילד בפעילויות הוא בדרך כלל מסתפק באישור מהורה אחד בלבד. אם ההורה רוצה שיפנו לקבל גם את אישורו עבור כל פעילות, עליו לציין גם זאת באופן מפורש.
מרבית בתי הספר עובדים כיום עם אפליקציות כגון משו"ב כדי לעדכן את ההורים, ויש לדאוג לקבל סיסמה עבור הכניסה לאפליקציה זאת. כמו כן מומלץ לברר אם יש קבוצת ווטסאפ להורי הכיתה, ולהורי הכיתה עם המחנך, ולהצטרף אליה.
הוספת פרטי ההורה האחר בקופת החולים
כל קופות החולים עובדות כיום באופן ממוחשב, דבר המפשט את האפשרות לקבל מידע באופן ישיר. כל שנדרש מההורה הוא לבקש סיסמה נפרדת עבור הילד, ללא תלות בסיסמה בה משתמש ההורה השני.
כדי לקחת את הילד לטיפול רפואי יש לבקש מקופת החולים שתנפיק שני כרטיסי קופת חולים עבור הילד, אחד לכל הורה בנפרד.