על פי חוק אבות יהודים בישראל לא יכולים לפטור עצמם לחלוטין מתשלום מזונות, אף על פי כן
גם בישראל לקביעת המשמורת יש השפעה על גובה המזונות ופסיקות בתי המשפט משקפות את רוחות השינוי שנושבות בנושא זה.
בפסק דין של בית המשפט המחוזי בחיפה נקבע לפני מספר שנים שמזונות אב במשמורת משותפת יופחתו ב25% מהסכום ששילם בעת שהמשמורת היתה בידי האם, מאחר שכשהילדים נמצאים בחזקתו, הוא נושא בהוצאותיהם באופן ישיר, ומפחית מהוצאות האם. עם זאת יש להביא בחשבון שיש מרכיבים במזונות שאינם משתנים לאור העובדה שהילדים מבלים עתה מחצית הזמן אצל האב, כך למשל רכיב המדור – האם אינה יכולה להשכיר את חדר הילדים בלילות בהם הילד ישן בבית האב, ולכן משמורת משותפת אינה מפחיתה מהוצאותיה בגין שכר הדירה.
בפסק דין של בית המשפט המחוזי בתל אביב (עמ"ש 59072-02-15) קבע כבוד בית המשפט כי לצורך פסיקת מזונות ילדים יש לבחון שלושה נתונים צרכי הילד, הכנסות שני ההורים וחלוקת זמני השהות. נקבע כי כאשר הילדים יהיו בגילאים 15-18 תשלום המזונות יעמוד על 465 ₪ עבור הבת וסך של 385 ₪ עבור הבן ומעל גיל 18 לא יהיה חיוב מזונות כלל.
כבוד השופט משה דרורי פסק ברמ"ש 58470-01-16 כי קצבאות הביטוח הלאומי (קצבת ילדים ומענק לימודים) יחולקו בין ההורים כאשר יש משמורת משותפת וזמני שהות שווים לחלוטין.
גם בתי הדין הרבניים התעדכנו ברוח הזמן וב 1.12.15 עודכנו תקנות הרבנות הראשית ונקבע כי יש להתחשב בפסיקת מזונות ילדים גם ביכולתה הכלכלית של האם.
כיום תלויים ועומדים בבית המשפט העליון שני ערעורים בנושא זה בע"מ 919/15 ובע"מ 1709/15 המחכים להכרעה.